16-08-05

Eigendommen in Amsterdam.

 

De tentoonstelling Footsteps of Elvis behelst volgens de eerste berichten onder meer voertuigen, karate-outfits, handgeschreven cadeaulijstjes voor Kerstmis, juwelen en sieraden, album covers, een recorder waarmee Presley 'In the Ghetto' opnam, gitaren, persoonlijke briefjes, door hemzelf ontworpen horloges en zelfs de eerste grafsteen die zes weken op het graf van de betreurde ster in Graceland heeft gelegen.

Volgens een woordvoerster van de organisatie komen ook de Harley-Davidson, de Mercedes en misschien zelfs de Lincoln van Presley naar Amsterdam. Ook zal een gedeelte van Elvis' woonkamer op Graceland worden nagebouwd, met zoveel mogelijk authentieke spullen.

De productie van de Footsteps of Elvis is in handen van het Finse Ettan Media Production ltd. De artikelen die worden getoond, zijn onderdeel van de grootste privé-collectie buiten Graceland, waar Elvis Presley woonde. Ettan Media Production ltd. heeft de wereldwijde rechten verworven en denkt nog over een hele Europese tour.

David Stanley, stiefbroer van Elvis, is aanwezig tijdens de opening van de Footsteps of Elvis op vrijdag 26 augustus. De expositie in Amsterdam gaat duren tot en met zondag 18 september. (Telegraaf)


13:14 Gepost door peter janssens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.