06-01-06

Drummer van Elvis Presley is overleden

 
Bill Lynn, de drummer van Elvis Presley, is overleden aan een longaandoening in het Colombiaanse Villa de Leyva (200 km ten noorden van Bogota).
Dat heeft zijn entourage vrijdag bekendgemaakt. Lynn was 73.
"Eind vorige week was hij zeer actief, erg ontroerd ook omdat hij net zijn studio geluiddicht had gemaakt zodat hij kon drummen zo hard als hij wou. Hij had een griep die plots verergerde en hem uiteindelijk fataal werd", verklaarde Cristina Alarcon, een vriendin van de drummer en secretaris voor cultuur en toerisme in Boyaca.
In 1960 maakte Bill Lynn met Elvis Presley het nummer "It's now or never", de Engelse versie van het Italiaanse "O Sole mio", dat een enorm succes werd. Bill Lynn werkte vijf jaar met Presley en bleef steeds nauw betrokken bij de King, tot aan zijn dood op 16 augustus 1977 op 42-jarige leeftijd. (gva)

17:37 Gepost door peter janssens | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Drummer Elvis overleden BillLynn is mij onbekend als drummer van Elvis. De 7 laatste jaren van Elvis was Ronny Tut volgens mij de vaste drummer, of vergis ik mij?

Gepost door: Maria Van Dyck | 10-07-07

The Memphis Special Via deze weg wens ik u en jouw bezoekers in te lichten dat elke week op zondag The Memphis Flash - een special over het leven en werk van Elvis Presley word uitgezonden via GKRadio Europe.
Tijdstip is zondagavond van 18u tot 20u
Bezoek de website www.gkradio.eu en geniet van deze bijzondere special
groetjes,
GKRadio Europe

Gepost door: GKRadio Europe | 13-07-08

De commentaren zijn gesloten.